Aprovat un nou complement per reduir la bretxa de gènere!

Aprovat un nou complement per reduir la bretxa de gènere!

El Congrés ha convalidat el Real Decreto-ley per el qual s’adopten mesures per a la reducció de la bretxa de gènere.

La compensació, que serà una quantia fixa de 378 euros anuals per cada fill o filla a partir del primer, es reconeixerà en totes els modalitats de pensió (jubilació, jubilació anticipada voluntària, incapacitat permanent i viudetat), excepte en la jubilació parcial.

EL nou complement es concedeix al progenitor que acrediti un perjudici a la seva carrera professional després del naixement del fill o filla. Però si els dos progenitors acrediten el perjudici o si cap dels dos ho fa, el dret se’l reconeixerà a la mare, contribuint així a la reducció de la bretxa de gènere. La mesura estarà en vigor mentre la bretxa de gènere de les pensions sigui superior al 5%.

Aquest nou complement parteix de la necessitat de fer d’aquesta una eina més justa i eficient en la reducció de les diferències de pensió entre homes i dones.

El nou complement per reduir la bretxa de gènere tindrà major abast que l’actual complement de maternitat, al pagar-se a partir del primer fill i no del segon; a més es contempla que el beneficiari pugui ser el pare si acredita un perjudici a la seva carrera professional vinculat al naixement del fill o filla.