4 ajudes que pots sol·licitar si ets mare treballadora

4 ajudes que pots sol·licitar si ets mare treballadora

Tant si ets mare com si ho seràs aviat, aquesta informació t’interessa!
Com potser ja saps, l’Estat posa a disposició de les famílies una sèrie de prestacions per ajudar-les a portar la càrrega econòmica. Aquest any algunes de les quantitats d’aquestes prestacions s’han vist actualitzades i, a més, s’han decidit a crear una nova ajuda a la infància.
En aquest nou post t’ho expliquem tot i et fem saber quines 4 ajudes pots sol·licitar si ets mare treballadora.

1. Ajuda de l’Agència Tributària a mares treballadores

 

Aquesta ajuda consisteix en una deducció en l’IRPF. A partir de 2023 pots sol·licitar-se per part de mares amb fills de 0 a 3 anys que hagin cotitzat durant un mes o rebut una prestació contributiva o assistencial, un requisit que abans no es tenia en compte, ja que aquesta prestació només estava disponible per a dones treballadores donades d’alta en la Seguretat Social amb menors d’edat a càrrec seu fins als 3 anys.
La percepció econòmica que els hi correspon és de fins a 1.200€ anuals per cada bebè i pot cobrar-se de dues maneres:

            – Rebent l’ajuda complerta en la declaració de la renda
            – Rebent l’ajuda de forma anticipada, cobrant 100€ al mes

És important saber que les famílies de dues mares han de triar entre qui percep l’ajuda totalment o que cadascuna rebi el 50%.

 

2. Ajuda de l’Agència Tributària a famílies nombroses amb fill o filla a càrrec amb discapacitat o monoparentals amb dos fills o filles

Aquesta ajuda està destinada a:


– Famílies nombroses que tinguin a càrrec seu un fill/a amb una discapacitat del 33% o més
– Famílies monoparentals o separades amb dos fills/es que no rebin la pensió alimentària


L’import d’aquesta ajuda és de 1200€ anuals (100€ al mes) per cada fill amb discapacitat o per cada família monoparental o nombrosa. En el cas de les famílies nombroses de categoria especial, l’import és superior.
Com en el cas anterior, aquesta ajuda pot cobrar-se de forma íntegra en la declaració anual de la renda o de forma anticipada, cobrant 100€ al mes.

3. Prestació econòmica per part múltiple


Aquesta prestació de la Seguretat Social està dirigida a aquelles famílies amb bebès nascuts en parts múltiples.
La quantitat d’aquesta dependrà del nombre de nadons nascuts:


• Part gemel·lar: Pagament únic de 3.860€
• Part de trigèmins: Pagament únic de 7.720€
• Parts de quatre bebès o més: Pagament únic de 11.580€

Per una altra banda, les famílies amb naixements múltiples també tenen dret a un subsidi especial addicional d’una quantitat equivalent a sis setmanes de prestació de naixement per cada bebè a partir del segon. En les famílies de dos progenitors, els dos hauran d’acordar qui percebrà l’ajuda, podent triar la persona que cobri la prestació més alta.

4. Complement d’ajuda a la infància

Es tracta d’una prestació de nova incorporació i que ve contemplada en la Llei d’ingrés mínim vital.
Aquesta ajuda econòmica és mensual i el seu import canvia en funció del nombre de menors en cada família i l’edat d’aquests.

– Menors de 3 anys: 100€
– De 3 a 6 anys: 70€
– De 6 a 18 anys: 50€

Per accedir a aquestes prestacions s’han de complir una sèrie de requisits de renda i patrimoni. Per exemple, les famílies no podran superar els següents ingressos anuals:
– Família monoparental (o amb dos pares) amb un fill: 27.000€
– Família monoparental amb biparental: 30.800€
– Família de dos adults i dos fills: 32.100€
– Família de dos adults i tres fills: 38.934,85€

Aquelles persones que tinguin dret a l’ingrés mínim vital rebran aquesta ajuda a la infància sense necessitat de fer cap tràmit, mentre que la resta podran sol·licitar-ho amb el mateix document mitjançant el qual es tramita l’ingrés mínim vital.

Si reuneixes les condicions necessàries per a obtenir alguna d’aquestes ajudes, recorda que pots contactar amb nosaltres per tal que la gestionem per tu.

Tens algun dubte al respecte? Deixa’l escrit en comentaris i estarem encantats de llegir-te. I si coneixes a algú que li pugui interessar, no dubtis a compartir-ho!